Riad Bajić na čelu liste strijelaca Premijer lige

Najbolji topnici

Riad Bajić na čelu liste strijelaca Premijer lige

A. Beganović, foto: A. Balić

Mladi ofanzivac Željezničara, Riad Bajić, nalazi se na čelu liste strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon odigranih 16 kola.

Mladi fudbaler Željezničara u pobjedi nad Olimpicom (3:0) postigao je fenomenalan pogodak iz slobodog udarca, te se osamio na vrhu liste strijelaca sa devet pogodaka.

Iza Bajića na listi strijelaca nalaze se Stevo Nikolić (Zrinjski) i Wagner (Široki Brijeg) sa po osam postignutih pogodaka, dok su po sedam postigli Dalibor Pandža (Olimpic), Zoran Kokot (Željezničar), Bojan Puzigaća (Sarajevo) i Uroš Stojanov (Zvijezda).

Po šest pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva postigla su tri fudbalera i to Ivan Crnov (Zrinjski), Joco Stokić (Borac) i Krste Velkoski (Sarajevo).

Lista strijelaca Premijer lige:
9 golova - Riad Bajić (Željezničar)
8 - Stevo Nikolić (Zrinjski), Wagner (Široki Brijeg)
7 - Dailbor Pandža (Olimpic), Zoran Kokot (Željezničar), Bojan Puzigaća (Sarajevo), Uroš Stojanov (Zvijezda)
6 - Ivan Crnov (Zrinjski), Joco Stokić (Borac), Krste Velkoski (Sarajevo)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.