Riad Bajić se osamio na vrhu liste strijelaca Premijer lige

Pobjegao Wagneru i Nikoliću

Riad Bajić se osamio na vrhu liste strijelaca Premijer lige

A. Beganović

Nakon 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na vrhu liste strijelaca izdvojio se ofanzivac Željezničara, Riad Bajić.

Bajić je u pobjedi Željezničara u Vitezu postigao dva pogotka, a kako se napadač Širokog Brijega Wagner nije upisao u listu strijelacau porazu Širokog od Veleža, tako se ofanzivac Plavih s Grbavice osamio na vrhu liste strijelaca sa 13 postignutih golova.

Wagner je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao 11 golova, kao i napadač Zrinjskog Stevo Nikolić, koji je sa dva pogotka jučer srušio Zvijezdu u Gradačcu.

Po osam golova postigli su Bojan Puzigaća (Sarajevo) i Joco Stokić (Borac), dok su četiri fudbalera u dosadašnjem dijelu prvenstva postigli po sedam pogodaka (Miloš Filipović - Drina, Zoran Kokot - Željezničar, Dalibor Pandža - Olimpic, Uroš Stojanov - Zvijezda).

Lista strijelaca Premijer lige:

Riad Bajić (Željezničar) - 13

Stevo Nikolić (Zrinjski), Wagner (Široki Brijeg) 11

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bojan Puzigaća (Sarajevo) i Joco Stokić (Borac) - 8 golova

Miloš Filipović (Drina), Zoran Kokot (Željezničar), Dalibor Pandža (Olimpic), Uroš Stojanov (Zvijezda) - 7 golova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.