Ribić: Opravdat ću dolazak u veliki klub

Napadač Čelika za SportSport.ba

Ribić: Opravdat ću dolazak u veliki klub

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika odigrali su dosad tri utakmice na Zlatiboru u kojem imaju skor od dvije pobjede i jedan remi, pred izabranicima trenera Jagodića je još jedna utakmica sutra protiv najjačeg protivnika, ekipe Sloboda Sevojno člana Super lige Srbije koji su prošlu sezonu završili na petom mjestu.

Svi igrači odlično rade na pripremama i bore se za poziciju u timu, ali svakako da vrijedi istači mladog napadača Harisa Ribića pojačanje Čelika, koji je svojim igrama u tri dosadašnje utakmice oduševio stručni štab i tako pokazao da se na njega može najozbiljnije računati za uži sastav.

Za SportSport.ba mladi 18-godišnji napadač koji je sa svojih 16 godina debitovao za prvi tim tuzlanske Slobode govorio je nešto više o dosadašnjem boravku u Čeliku, te očekivanjima za narednu sezonu

"Odlično se osjećam u novom klubu i zaista sam izvrsno prihvaćem od strane ostalih nogometaša. Od ranije iz omladinskih reprezentacija poznajem Burekovića i Popovića koji su mi uvijek na usluzi. Drago mi je što sam došao u Zenicu i Čelik, to je veliki grad i klub i velika mi je čast nakon Slobode nositi dres još jednog kluba sa bogatom tradicijom i armijom navijača. Na Zlatiboru smo evo osam dana i imamo stvarno besprijekorne uslove za treniranje i odigravanje utakmica, vrijeme nas je također poslužilo i sigurno je da možemo biti zadovoljni sa svim kapacitetima koje pruža ovo mjesto", kaže bivši kadetski i juniorski reprezentativac BiH.

Iako po godištu još junior, očekuje veliku minutažu kod trenera Jagodića

"Nakon 13 godina u Slobodi i debija za prvi tim spreman sam za nova iskušenja u novom klubu. Svjestan sam da sam jedan od najmlađih u ekipi, ali ja želim da se dokažem treneru i da izborim što veću minutažu u narednoj sezoni. Nadam se da ću svojim pristupom kako na terenu tako i van njega, te igrama u crno-crvenom dresu opravdati dolazak u veliki klub", ističe mladi napadač koji je u prošloj sezoni za Slobodu postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik sljedeću sezonu napada prva tri mjesta u Premijer ligi

"Sigurno da ova ekipa uz pristup i disciplinovanost koju gaji naš trener može mnogo u narednoj sezoni. Večina igrača je ostala u klubu, a mi koji smo došli pokušat ćemo dati dodatan kvalitet i podignuti širinu u ekipi koja je nedostajala. Ja se nadam da ću u prvoj sezoni na Bilinom polju izboriti odlazak u neka od Evropskih takmičenja", završio je razgovor za SportSport.ba mladi napadač Haris Ribić koji će zajedno sa Jasminom Mešanovićem, Marinom Popovićem i vjerovatno Sašom Kajkutom biti udarna četvorka Zeničana u napadu za narednu sezonu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.