Riječani slavili visoku pobjedu nad Budućnosti

Igraj fudbal, živi život

Riječani slavili visoku pobjedu nad Budućnosti

HNK Rijeka je u posljednjem kolu turnira slavila pobjedu nad Podgoričanima, rezultat na kraju utakmice je glasio 3:0 u korist momaka sa Kantride.

U prvom poluvremenu omladinici Rijeke su već krenuli furiozno, i pokazali dječacima iz Podgorice da im neće biti lahko. Svoju dobru igru pred kraj poluvremena Rijeka je krunisala golom Kristijana Flega.

U drugom poluvremenu su nastavili sa svojim napadačkim fudbalom, iako je i Budućnost imala svoje šanse ali nisu imali seće u završnicama. Rijeka je strpljivo čekala prilike i na kraju ih iskoristila. Prvo je Robert Vlzlo pogodio za dvodstvo od 2:0, da bi pred kraj susreta Lepinjica svojim golom postavio konačan rezultat utakmice, i svom timu donio pobjedu od 3:0.

Stadion Otoka

HNK Rijeka - FK Budućnost 3:0

Strijelci: Flego, Vlzlo, Lepinjica(HNK Rijeka)

Sastavi:

HNK Rijeka: 

Majkić, Ivančević, Modrić, Pajić, Srok, Čeliković, Crnko, Štanek, Dukađin, Lepinjica Iv., Kovač, Mohorović, Dunić, Mikulica, Lepinjica Ig., Vlizlo i Flego.

FK Budućnost:

Nikičević, Prenkočević, Roganović, Dinoša, Kumburović, Terzić, Bajraktarević, Bakić, Stijepović, Jovanović, Vukčević, Radulović, Milačić, Savković, Tripković, Muguša, Dresaj, Ražnjatović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi