Rijeka u finalu turnira u Foči savladala Željezničar

Football Friends

Rijeka u finalu turnira u Foči savladala Željezničar

Mladi fudbaleri Rijeke pobjednici su 12. međunarodnog kadetskog turnira "Football friends". Gpsti iz Hrvatske večeras su u finalu zasluženo slavili nad ekipom Željezničara rezultatom 3:2.

Početak utakmice ipak nije nagovještavao takav ishod. Već u prvom minutu Demirović odličnim udarcem sa nekih 30-tak metara matira golmana Rijeke Majkića. Međutim, iskusnija ekipa iz Hrvatske brzo je preuzela stvari u svoje ruke, pa je već u 10. minutu nakon dobrog centaršuta kapiten Šantek izjednačio na 1:1.

Rijeka je dominirala u drugom poluvremenu. Plave nade sa Grbavice su nastojale da nešto preokrenu, trener Žerić je izmjenama pokušavao da poremeti ritam koji su nametnuli gosti iz Hrvatske, međutim ni to nije pomoglo i na kraju su Riječani zasluženo slavili.

Nakon finalne utakmice obavljena je i ceremonija zatvaranja turnira, na kojoj su proglašeni i najbolji pojedinci. Iako su mnogi smatrali da je na ovom turniru najviše pokazao mladi Anel Šabanadžović iz Željezničara, za najboljeg igrača je proglašen kapiten Riječana Matej Šantek.

- Bila je ovo izuzetno teška i napeta utakmica. Željezničar je odličan protivnik i znali smo da moramo dati sve od sebe da bi ih savladali. Na kraju nam je to i pošlo za rukom i zasluženo smo slavili - rekao je Šantek.

Za razliku od njega, na licu mladog Anela Šabanadžovića bila je vidna tuga zbog poraza u finalu. Ipak, sa sjetnim osmjehom na licu je rekao:

- Ostaje žal za porazom, ne mogu to sakriti. Ovo je druga godina za redom da gubimo u finalu. Bila je odlična utakmica protiv izvrsne ekipe Rijeke.

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Dino Dukađin iz pobjedničke ekipe Rijeke, dok je najbolji golman član rumunske Steaue Dragos Lupescu.

RIJEKA - ŽELJEZNIČAR  3:2 (1:1)

Strijelci: Demirović u 1., Dacić u 80. (Željezničar), Šantek u 10., Dukađin u 47. Čeliković u 68. minutu (Rijeka).

RIJEKA: Majkić, Ivančević, Modrić, Mikulica, Mulac, Čeliković, Smajić, Dedić (Mioč), Dukađin, Šantek, Lepinjica.

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Hećo (Kovačević),Dž. Arnaitović (A. Arnautović), Šabanadžović, Islamović, Mehičić, Dacić, Miđić (Selanović), Ivković, Brajlović (Hadžić), Demirović (Kurtović).

PIŠE: Maja Kostović

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi