Dario Purić:

"Rijetko koji klub u BiH ima 20 kvalitenih igrača kao mi"

Fudbalere Sarajeva u srijedu očekuje prva utakmica četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem brane trofej osvojen prošle sezone. 

Proljetni dio sezone izabranici Mehe Kodre su otvorili pobjedom na gostovanju kod Zvijezde u Gradačcu, a novom trijumfu se nadaju u premijernoj utakmici pred domaćom publikom.

"Teren će sigurno biti težak i to će dodatno otežati utakmicu, ali šta je tu je. U suštini to je prva utakmica, a mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu pa će tako biti i u ovoj. Ipak, ćemo u početku u ovaj susret ući sa malo opreznosti, ali sigurno je da su svi igrači spremni i dati će svoj maksimum. Borac je jedan protivnik koji je u vrhu tabele, biće to sasvim sigurno derbi utakmica,a u kratkom periodu sa njima igramo tri utakmice. Mi ćemo sigurno ići na pobjedu pa ćemo vidjeti šta će da bude", rekao je Dario Purić.

U okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige Sarajevo je takođe trebalo odmjeriti snage sa Banjalučanima, ali je kolo odloženo zbog loših vremenskih uslova na terenima širom države. Ipak, Purić kaže kako odgoda kola nije poremetila njega i njegove saigrače.

"Nije nas poremetilo, nema razloga da nas poremeti. Sedam dana ništa ne znači. Mi smo spremni i imamo 20 igrača koji su sto posto spremni za svaku utakmicu, tako da nema razloga da nas to poremeti", istakao je fudbaler Sarajeva.

U jako kratkom periodu Bordo tim će sa Borcem odigrati tri susreta, o tome koliko će to biti "teško" za njegovu ekipu, Purić kaže:

"Sigurno je da će biti malo monotono, i nama i njima. Dosadit ćemo jednim drugima, ali šta da se radi takva je situacija da moramo igrati. Možda će njima još teže biti jer imaju 13-14 igrača, a mi imamo 20, pa tako imamo mogućnost da više igrača mijenjamo. Sigurno je da će biti malo monotono, ali to nije nikakav razloga za alibi mi idemo na pobjede u sve tri utakmice". 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Širok roster i izbor igrača upravo je ono što Sarajevo svrstava u najuži krug favorita na oba fronta.

"Sigurno da je činjenica da imamo 20 kvalitetnih igrača naša velika prednost. Ima dosta utakmica, a mi ciljamo na oba takmičenja, kako na Kup BiH tako i na prvenstvo, i zato imamo toliki broj igrača. Svi će se rotirati, a tako je šef i rekao. Sad ko će svoju šansu iskoristiti to ćemo vidjeti, ali sigurno je da će to za nas biti velika prednost. Dvadeset dobrih igrača u ekipi to ima rijetko ko u Bosni i Hercegovini", rekao je Purić na kraju razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.