Rizvić: Idemo i u Gradačac po pobjedu

Budućnost gostuje Zvijezdi

Rizvić: Idemo i u Gradačac po pobjedu

E. Škorić

Budućnost je nakon 12 kola lider u Prvoj ligi Federacije BiH sa 23 osvojena boda.

Tim iz Banovića vezao je tri pobjede i došao na prvo mjesto, a trener Munever Rizvić nada se da će zeleno-crni tu i ostati.

"Zadovoljan sam igrama od samog početka prvenstva. Imali smo i jednu seriju poraza i neriješenih rezultat, ali i tada sam bio zadovoljan kako su igrači reagovali. Njihova borba ni u jednom trenutku nije bila upitna, a ni njihov kvalitet", rekao je Rizvić za SportSport.ba.

Sada Budućnosti slijedi gostovanje u Gradačcu kod Zvijezde, a Rizvić vjeruje u nastavak pozitivne serije.

"Zvijezda je sjajna ekipa, to govore i njihovi rezultati, ali i njihov igrački kadar. Ipak, mislim da u Gradačcu možemo napraviti dobar rezultat i nema sumnje da ćemo učiniti sve da ne izgubimo. Zvijezdi respekt, sjajna su ekipa, ali mi moramo da pokažemo zašto smo prvi na tabeli".

Rizvić vjeruje da uz Budućnost ima bar još četiri-pet ekipa koje će se boriti za naslov. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ima još puno da se igra, ali mislim da će se Budućnost, Metalleghe, Orašje, Čapljina, Bratstvo... boriti za trofej, a tu je i Zvijezda, mada ne isključujem mogućnost da se još neko umiješa u tu borbu. Bit će se sigurno dosta neizvjesno i uzbudljivo".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.