Robijaši: Nema snage ili prijetnje koja će nas pokolebati

Robijaši nastavljaju bojkot

Robijaši: Nema snage ili prijetnje koja će nas pokolebati

Navijači NK Čelik, popularni Robijaši, nastavit će bojkot domaćih utakmica zeničkog kluba.

Fudbaleri Čelika danas igraju meč 7. kola Premijer lige na domaćem terenu protiv Željezničara, a navijači Čelika će, kao što smo i navikli u posljednje vrijeme, meč pratiti u UG-u u Zanatskom centru.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Neke stvari mladi čovjek nauči kod kuće i one ga vode kroz život i proces njegovog neminovnog sazrijevanja. S druge strane, neke stvari nauči i iskusi sa svojim drugovima na tribini i zajedno sa njima raste onim nezaustavljivim tempom kao što to želi svom klubu – prkosno, snažno, nepokolebljivo! Tako je stvar i sa nama – čast i obraz koji smo dugo i teško sticali nije na prodaju kako neki misle i koji uporno pokušavaju zakulisnim radnjama promijeniti našu odluku o bojkotovanju domaćih utakmica.

Toliko puta smo ponovili za gluhe, pa ponovo onda objasnili za one glupe a sada ćemo i za one naivne – nema prekida bojkota domaćih utakmica našeg Čelika od strane navijačke grupe “Robijaši 1988 Zenica”! Nema – naši članovi idu na gostujuće utakmice a domaće provode u prostorijama UG-a gdje u samonametnutom egzilu prate Čelikove utakmice. Za nas je to bolno ali uz svjestan stav da je to korak ka konačnoj pobjedi protiv Čelikovih siledžija ostajemo odlučni u svojoj namjeri do pripremamo naredne poteze. Svaki povratak na tribine bi bilo uzaludno bacanje do sada učinjenog i kontraproduktivno ugrožavanje naših budućih poteza.

Ne postoji snaga ili prijetnja koja će nas pokolebati u namjeri da odustanemo od svog stava. Iznova se potvrđuje naša teza da je glavonjama iz gradske uprave i kvazi-rukovodstva Čelika glavni cilj povratak navijača kao maska da je sve u redu. Obećavamo da će dobiti naš povratak – ali onda KADA MI POBIJEDIMO i Čelik uz reprogramirani dug usvoji novi statut. Obećavamo – odazivamo se u stotinama i to sa članskim karticama u ruci da se više nikada ne ponove ovakve godine jada i nemoći nekada usijanog Čelika! A do tada – šačicom zavedenih ne možete prevariti ovaj grad, vaše vrijeme prolazi u ovom gradu i klubu!

A oni koji bi drugačije – takvi nemaju našu podršku niti podršku građana ovog grada. Strpljivo gradimo ovu priču već preko 2 godine i ustrajat ćemo u njoj. Jug je naš i uvijek ga sa sobom nosimo! Jug nema podjela, jug je jedinstven! Jug ima obraz koji neće prodati Pašalićima, Adilovićima, Kelešturama, Kalušićima i ostalim personama koji su od Čelika udaljeni i konceptom shvatanja i obrazom, kada već mjesto rođenja preko 7 gora i planina ne navodimo. Oni ne znaju šta je to biti – ZENIČKI DO KOSTI!

Ako ste pažljivo čitali – onda je sve jasno. Bojkot ostaje i o tome odlučujemo mi kao braća po tribini i zajedničkoj ljubavi, a ne pojedinci koji drugima upravljaju jer drugačije ne znaju. Svi su dobrodošli na druženje uz roštilj i pivo na dan naredne utakmice u 14:00 h u prostorijama UG-a u Zanatskom centru! A kome je do “navijanja”, neka opet bude ovca na uzdi zarobljena slikama i uspomenama prošlosti. JUG JE NAŠ, bori se za njega zajedno sa nama!

Stoga, ovim putem demantujemo da se naši članovi vraćaju na tribine. Kao što smo i ranije upozoravali, ne vjerujte informacijama koje dolaze iz drugih izvora sem naše zvanične stranice.

Novinari nas nisu ni kontaktirali za komentar ili potvrdu što dovodi do upitne profesionalnosti takvih medija i podložnosti nepotpisanih autora manipulacijama što u našem gradu i nije strano.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 UG "Robijaši Zenica 1988".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi