Rođeni izdržali sa igračem manje, u Mostar nose veliki bod

Sarajevo - Velež 1:1

Rođeni izdržali sa igračem manje, u Mostar nose veliki bod

Sarajevo pred 3500 gledalaca na Koševu nije uspjelo pobijediti Velež i tako napraviti dobru uvertiru za evropsku utakmicu protiv Borussije M'gladbach. Meč je okončan rezultatom 1:1.

Moglo je Sarajevo povesti već u drugom minutu, ali je nakon udarca Bilbije i reakcije Dragojevića lopta pogodila stativu. Desetak minuta kasnije prijetio je i Haris Duljević, ali bezuspješno.

U 15. minutu uslijedio je hladan tuš, pogriješio je Amer Dupovac, a sve lijepo kaznio Anes Haurdić pogodivši mrežu svog bivšeg kluba za 0:1.

Mogao je Velež povesti sa 2:0 svega par minuta kasnije kada je pokušao Pejić čiji je udarac otišao pored gola. U 28. minutu Bilbija je ponovo nadomak golu, ali je loptu sa gol linije vratio Denis Zvonić.

Rođeni su u finišu prvog dijela ostali bez Darka Maletića koji je u jednom minutu zaradio dvije javne opomene, prvu zbog prekršaja, a drugu zbog prigovora.

U nastavku totalna dominacija Sarajeva koje je prijetilo ozbiljno u šestom minutu preko Cimirota. Uslijedili su pokušaji rezerviste Radovca i Stojčeva, ali bez uspjeha.

U 58. minutu Stojčev je zaobišao golmana Dragojevića, ali nije računao na požrtvovanog Škaljića koji je loptu izbio sa gol linije.

Sarajevo je izjednačilo u 64. minutu, a strijelac je bio kapiten Amer Dupovac. Već u narednom napadu Miloš Stojčev pogodio je stativu. U nastavku je prijetio Bilbija, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa je Velež u Mostar odnio veliki bod.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije