Rođeni ponovo razočarali, Široki ubjedljiv, minimalac Borca

Odigrana tri susreta šesnaestine finala Kupa BiH

Rođeni ponovo razočarali, Široki ubjedljiv, minimalac Borca

A. Beganović

Odigrana su tri susreta šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a u osminu finala su se plasirali Sloboda Novi Grad, Široki Brijeg i Borac Banja Luka.

Široki Brijeg je sa ubjedljivih 5:0 u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine savladao Rudar iz Prijedora.

Od samogb početka susreta izabranici Slavena Muse su krenuli ofanzivno i takva igra im se isplatila u 27. minuti kada je Luka Menalo pogodio za 1:0. Dva minuta kasnije Jure Ivanković udvostručuje prednost domaćih, a isti igrač u 42. minuti pogađa za 3:0. Do kraja susreta domaći su postigli još dva gola za konačnih 5:0. Menalo je u 47 postigao svoj drugi gol, dok se u 51. u listu strijelaca upisao i Ivan Buhač.

Nakon serije loših rezultata u Premijer ligi navijači Veleža su očekivali nešto bolja izdanja svojih ljubimaca u Kupu. No, prevarili su se. Velež je na domaćem terenu pretrpio poraz u duelu sa članom Prve lige Republike Slobodom iz Novog Grada. U 7. minuti Rođeni su ostali s igračem manje pošto je iz igre isključen Amel Mehinić, a već u 9. minuti gosti koriste brojčanu prednost na terenu. Mrežu Veleža je pogodio Marko Ćulibrk.

Imao je Velež do kraja nekoliko prilika za izjednačenje, ali Ćemalović, Kodro i Janković nisu uspjeli savladati danas raspoloženog Majkića. U sudijskoj nadoknadi vremena Rođeni su imali najbolju priliku. Dino Ćemalović je centrirao, a Anes Haurdić šutirao glavom, no stativa je saveznik gostiju.

Borac iz Banja Luke je teže od očekivanog savladao Mladost u Gacku. Slavili su fudbaleri iz Banja Luke s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Toni Jović iz jedanaesterca u 87. minuti.

Kup BiH, šesnaestina finala:

Velež - Sloboda Novi Grad 0:1 

VELEŽ: Popović, Demić, Kodro, Zolj, Peco, Reljić, Ćemalović, Barišić, Mahinić, Ćemalović, Mešanović. SLOBODA NOVI GRAD: Majkić, Mijić, Ćulibrk, Mešić, Brkić, Vojinović, Mitrović, Žuljić, Kovačević, Mustedanagić, Nedeljković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki Brijeg - Rudar 5:0
ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Barišić, Krstanović, Ivanković, Landeka, Menalo, Sesar, Buhač, Brekalo, Karačić. RUDAR: Kuzmić, Burazor, Kojić, Pekija, Džafić, Miloš, Ćulum, Desnica, Jovičić, Pejić, Gavranović.

Mladost - Borac 0:1
MLADOST: Guzina, Mrković, Lozo, Topalović, Ćeranić, Pušara, Sušić, Petković, Komnenić, Salatić, Drakul.
BORAC: Ružić, Saničanin, Kikić, Ilić, Jović, Stojanović, Kuzmanović, Bečelić, Runić, Paštar, Jandrić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.