Rođeni Tuzlaci udaljili Slobodu od Premijer lige

Sadiković na klupi, a Mitrović na golu Bratstva

Rođeni Tuzlaci udaljili Slobodu od Premijer lige

A. Beganović

Derbi susret 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Gračanici su odigrali Bratstvo i Sloboda. Slavili su domaći fudbaleri s 2:0, te su ostali u igri za plasman u Premijer ligu, a nanijeli su i Ćirinoj Slobodi prvi poraz u proljetnom dijelu sezone.

Do velike pobjede u derbi susretu 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine stigli su fudbaleri Bratstva. Pobjedom su izabranici Denisa Sadikovića ostali u igri za Premijer ligu, ali su i pomogli Jedinstvu, koje sada devet kola prije kraja prvenstva ima faktički tri i pol boda više od Slobode (bolji međusobni skor).

Ova pobjeda posebno je značajna za trenera Bratstva, Denisa Sadikovića, i iskusnog golmana momčadi iz Gračanice, Romea Mitrovića. Pmenuti dvojac je bio pod ogromnim pritiskom jer su rođeni Tuzlaci, pa se po kuloarima pričalo i o mogućem štimanju rezultata.

Međutim, Sadiković i Mitrović su se izdigli iznad svih priča i može se reći da su oni najveći pobjednici jučerašnjeg derbija. Prvi je nadmudrio iskusnog trenerskog lava, Ćiru Blaževića, dok je Mitrović pokazao da nije za staro gvozđe, odnosno u par navrata je fenomenalno intervenisao i samo zahvaljujući njemu mreža domaćih ostala je netaknuta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Težak susret je iza nas, pogotovo iza mene i Romea. Bili smo pod velikim pritiskom, ali pokazali smo da smo pravi profesionalci. Rođeni sam Tuzlak i normalno je da volim Slobodu, ali profesionalac sam i ponosan sam na ovu pobjedu. Sloboda danas ima fenomenalne uslove, sasvim sigurno najbolje u ligi, dok prije par mjeseci, pa i godina, kada sam radio tamo, to nije bio slučaj. Nije mala stvar nadmudriti Ćiru i zbog toga mi ova pobjeda još više dobija na značaju", istakao je Sadiković za SportSport.ba.

"Svakakve priče su se pričale prije ovog susreta, no nisam se obazirao na njih. Momčad sam spremio na najbolji način i to se vidjelo na terenu. Profesionalac sam, ja i moja porodica živimo od mog posla i ovu pobjedu poklanjam njima. Želio bih se zahvaliti i vjernim navijačima i mogu im obećati da ćemo do kraja prvenstva pokušati doći do prvog mjesta, no sigurno je da nam neće biti lako jer su ruku na srce, Slobda i Jedinstvo mnogo više uložili od bilo koje druge momčadi. Sve to treba imati u vidu, no mi se nećemo predati", zaključio je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.