Rođeni za ponos, Plavi u Vitezu, a Plemići u Gradačcu

Olimpic gostuje kod Mladosti

Rođeni za ponos, Plavi u Vitezu, a Plemići u Gradačcu

A. Beganović

Danas je na rasporedu sedam utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a vodeći timovi, Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar i Olimpic igraju gostujuće mečeve.

Nakon što Sarajevo na Koševu nije uspjelo savladati Čelik (1:1) Široki Brijeg ima veliku priliku da se ponovo na tabeli odvoji od bordo tima. Na putu Širokobriježanima stajat će Velež, koji u prvenstvu 15 susreta uzastopno nije poražen na domaćem terenu. Rođeni su u zlatnoj sredini, no svakako će danas kao i dosta puta do sada igrati za ponos, odnosno pokušat će pokazati da čaršijske priče o dogovorenom rezultatu nisu istinite.

Željezničar će gostovati u Vitezu, koji je u pet prethodnih susreta zabilježio isto toliko poraza. Vitez vodi grčevitu borbu za ostanak i svaki izgubljen bod na domaćem terenu može ga skupo koštati, no Plavi su u ovom trenutku bolja ekipa i svaki rezultat osim pobjede izabranika Milomira Odovića bio bi veliko iznenađenje.

Zrinjski će kao i Željezničar u 22. kolu snage odmjeriti sa "davljenikom". Mostarski Plemići idu na noge Zvijezdi, kojoj je današnji susret moža i posljedni voz za hvatanje priključka u borbi za goli premijerligaški život. Zrinjski je favorit, no ekipa iz grada Zmaja od Bosne protiv Širokog je pokazala da na domaćem terenu može biti opasna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najmlađi sarajevski premijerligaš Olimpic također ide na noge ekipi iz donjeg dijela tabele. Vukovi će gostovati kod Mladosti, kojoj je pobjeda prijeko potrebna u borbi za ostanak, no i Olimpic ima svoju računicu. Eventualnom pobjedom, a u slučaju da im se ostali rezultati poklope, Vukovi bi se ravnopravno uključili borbi za titulu.

U Tuzli će snage odmjeriti Sloboda i Radnik, a pobjednik ovog susreta će biti korak bliže cilju, ostanku u društvu najboljih bh. klubova, dok će u Zvorniku snage odmjeriti Drina i Travnik.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije