Rodoljub Petković napustio sjednicu IO

Izrevoltiran nakaradnim načinom vođenja sjednice

Rodoljub Petković napustio sjednicu IO

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković napustio je prije kraja današnju sjednicu IO N/FSBiH.

Petković je današnje krucijalno zasjedanje napustio prije vremena, kako kaže, izrevoltiran pričom kada se došlo do tačke dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o tužbi Kentara.

"Ja sam napustio sjednicu izrevoltiran određenim stvarima i nakaradnim načinom vođenja sjednica koja je bila veoma važna za fudbal u ovoj državi", kazao je Petković u razgovoru za SportSport.ba.

"Napustio sam zasjedanje kada smo došli do tačke dnevnog reda koja se ticala tužbe agencije Kentaro, jer nisam mogao da slušam licemjerje koje je tada došlo do izražaja".

"Dokumentacija o slučaju Kentaro trebala je biti dostavljena na uvid članovima IO mnogo prije sjednice, ali je to učinjeno tek na sjednici, pa većina članova IO nije ni mogla pregledati tu dokumentaciju. Također, koordinatora UEFA i FIFA gospodina Velida Imamovića nije bilo ni na današnjoj sjednici, kao ni na prošloj, što samo po sebi pokazuje mnoge stvari", dodao je Petković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.