Rogić: Slobodu smo ranije upozoravali zbog točenja alkohola

Predsjednik Disciplinske komisije FSBiH

Rogić: Slobodu smo ranije upozoravali zbog točenja alkohola

A. Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj održanoj sjednici između ostalog je donijela odluku o kažnjavanju FK Sloboda zbog propusta u oraganizaciji susreta Sloboda - Zvijezda, odnosno točenja alkohola na stadionu.

Premijerligaš iz Tuzle je kažnjen novčanom kaznom od 2.000 KM, a iz Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ističu da Sloboda nije prvi klub koji je kažnjen zbog točenja alkohola na stadionu.

"U Pravilnicima jasno stoji da se alkohol ne smije točiti na stadionima. U nekoliko navrata smo upozoravali Slobodu, no praksa točenja alkohola na Tušnju je nastavljena, tako da nismo imali izbora. Morali smo izreći novčanu kaznu", za SportSport.ba je izjavio predsjednik Disciplinske komisije, Vlado Rogić, koji je u ovo tijelo Fusbalskog saveza BiH izabran ispred Nogometnog saveza HNK-a.

"Prije Slobode kažnjen je i Zrinjski, a još neki klubovi su upozoravani. Moramo se pridržavati pravila. Doista činimo sve kako bismo negativnim stvarima u Premijer ligi stali u kraj, no ponekad i klubovi neozbiljno shvataju naša upozorenja", dodao je Rogić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.