Nema konkretnih imena

Rok za imena kandidata za novog selektora 1.12. 2014.

Nakon što je Safetu Sušiću uručen otkaz, formirana je Komisija koju čine predsjednik Dino Begić, dvojica potpredsjednika Darko Ljubojević i Ivan Beus, te Denijal Pirić i Sead Kajtaz, a koja je zadužena da ispred Nogometnog saveza obavi razgovore s potencijalnim kandidatima za mjesto selektora, koje će predložiti Izvršnom odboru NFSBiH.

Još uvijek nema nikakvih prijedloga, a kada je riječ o krajnjem roku za izbor kandidata za selektorsko mjesto, odnosno prijedlog za selektora, potpredsjednik Ljubojević je kratko rekao da je rok 1. 12. tekuće godine. 

Također, pričalo se i o odšteti, te načinu na koji će bivšem selektoru Sušiću biti isplaćene ugovorne obaveze.

"Kada je riječ o tome, također je formirana jedna posebna komisija koju čine poptredsjednik Ivan Beus, član IO Nurudin Peštalić i generalni sekretar, Jasmin Baković, koji će sa bivšim selektorom raspraviti financijske obaveze iz ugovora i modalitete i sporne odredbe istog", rekao je Baković.

Uprkos činjenici da naš nacionalni tim nakon četiri odigrana kola ima samo dva boda, plan je ostao isti, odnosno cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. 

"Plan je jednostavan. Krenuli smo u ovaj novi projekat kako bi poboljšali atmosferu unutar same reprezentacije, ali i općenito stanje u nogometu i nadamo se plasmanu na Euro", rekao je Beus

Kada je riječ o potencijalnim kandidatima za upražnjeno selektorsko mjesto, Ljubojević je dodao: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Za sada nisu spominjanja nikakva imena, vidjet ćemo u narednom periodu. U igri je pet imena", kazao je Ljubojević, a potom i obrazložio odlazak Sušića:

"Selektor je već nakon utakmice izjavio da ne želi podnijeti ostavku i time je sve sam rekao. Danas je obrazložio trenutnu situaciju, analizirao je prva četiri kola u kojima su osvojena dva boda".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.