Rokvić i Jakupović uljepšali lošu sezonu Rudar Prijedora

Pet najboljih golova 30. kola

Rokvić i Jakupović uljepšali lošu sezonu Rudar Prijedora

S. Bošković

Jučer je odigrano 30. kolo BH Telecom Premijer lige, koje je ujedno i bili posljednje u sezoni 2015/16. 

Zrinjski je novi prvak Bosne i Hercegovine, dok su takmičenje napustili Borac, Slavija, Travnik, Rudar Prijedor, Drina Zvornik i Velež. 

Posljednje kolo bilo je i jedno od najefikasnijih kola. Na osam susreta palo je 29 pogodaka.

Mreže su se najviše puta tresle u Travniku, gdje je istoimeni domaćin savladao ekipu Drine iz Zvornika sa rezultatom 4:2. Pet golova je ekipa Širokog Brijega postigla protiv Radnika iz Bijeljina. Rudar Prijedor je s 4:0 savladao Velež, a isti broj pogodaka viđen je na susretima između Borca i Viteza (2:2), te Sarajeva i Olimpica (1:3). Zrinjski je sa 2:1 savladao Slobodu, a minimalni trijumf je upisao Čelik protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Slavija i Željezničar podijelili su bodove odigravši 1:1. 

Posljednje kolo donijelo je nekoliko odličnih golova i prelijepih akcija. 

5. Anel Hebibović (Sarajevo-Olimpic 1:3)

Anel Hebibović primio je loptu na sedam metara od gola Sarajeva, okrenuo jednim potezom dva domaća fudbalera i loptu samo gurnuo u praznu mrežu. 


4. Ajayi (Široki Brijeg-Radnik Bijeljina (5:0)

Nevjerovatnu akciju odigrali su Širokobriježani i Ajayi je sam izašao pred gostujućeg golmana i smireno pogodio. 


3. Nemanja Bilbija (Zrinjski-Sloboda 2:1)

Nemanja Bilbija je sjajno pogodio i naznačio dobar dan za Zrinjski u posljednjoj utakmici sezone. On je okrunio sjajnu akciju Zrinjskog, te je šutirao sa oko 20 metara, a golman Slobode je bio nemoćan. 



2. Rastko Rokvić (Rudar Prijedor-Velež 4:0)

Rokvić je sjajno šutirao sa oko 20 metara i ostavio golmana Veleža nemoćnim. Odbrana gostiju mogla je samo ispratiti šut pogledom. 



1. Demir Jakupović (Rudar Prijedor--Velež 4:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jakupović je postigao drugi gol za Rudar na posljednjoj utakmici sezone. Sjajno je šutirao vrha šesnaesterca i pogodio desne rašlje. Golman je bio nemoćan. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi