Rovčanin i Čosić za pobjedu BIH nad Crnom Gorom

UEFA razvojni turnir za kadetkinje

Rovčanin i Čosić za pobjedu BIH nad Crnom Gorom

D. Kurbegović

Ženska U-17 reprezentacija BiH danas je u Trening centru u Zenici odigrala prvu utakmicu u okviru UEFA razvojnog turnira koji se od 25 do 28. avgusta održava u našoj zemlji.

Protivnik izabranicama selektora Ilije Lučića danas je bila selekcija Crne Gore.  Utakmica je odigrana na terenu s prirodnom podlogom u Trening centru, a na kraju su pobjedu zabilježile kadetkinje BiH.

Naše igračice su odlično otvorile utakmicu, te povele 1:0 golom Lamije Rovčanin u 6.minuti utakmice, do kraja poluvremena gošće su nakon bolje igre uspjeti izjednačiti na 1:1, a pogodila je Tripković u 38. minuti, što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu utakmice naše reprezentativke su ponovo zaigrale bolje od svojih protivnica, te su golom Dejane Čosić u 55. minuti povele 2:2, što je na kraju bio i konačni ishod utakmice.

Naše igračice igrat će još protiv Hrvatske i Makedonije, koje su prema riječima našeg stručno štaba favoritkinje, ali danas je i Crna Gora bila favorit, pa su na kraju pognute glave napustile travnjak.

BiH: Mikić, Ćosić,  Šapčanin, Tejić,  Fazlić,  Gačanica, Hodžić,  Mikić, Mehmedović,  Rovčanin  i Kmetaš.

Crna Gora: Čabarkapa, Vlahović, Dačić, Lončar, Šaranović, Vujadinović, Brašnjo, Vraneš, Novović, Vučić i Tripković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.