Rudar deklasirao Zvijezdu 09

Prva liga Republike Srpske

Rudar deklasirao Zvijezdu 09

D. Vejo

Fudbaleri Rudara danas su u sklopu 17. kola Prve lige Republike Srpske na svom terenu savladali ekipu Zvijezde 09 rezultatom 5:0 (3:0).

Tim kojeg sa klupe predvodi iskusni stručnjak Zlatko Jelisavac nije imao milosti protiv ekipe iz Etno sela Stanišići. Na prvi pogodak, Prijedorčani su čekali svega tri minute kada se u ulozi egzekutora našao Draško Lolić koji domaćina dovodi u vodstvo od 1:0. 

Isti igrač, udvostručio je prednost Rudara u 29. minuti pogotkom sa bijele tačke. Rezultat prvog poluvremena, postavio je autogolom Boljanović (3:0), nakon čega se odlazi na pauzu.

Drugoplasirani tim u ligi, nastavio je u istom ritmu nakon predaha. Igrao se 64. minut kada velikih 4:0 postavlja Vojinović. Nakon toga, Rudar je nastavio dominaciju, pa tako u 89. minuti susreta konačih 5:0 postavlja Kuridža.

Nakon ove utakmice, Rudar je i dalje zadržao drugu poziciju na tabeli sa 34 osvojena boda.

U narednom kolu, Prijedorčane čeka stari poznanik Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi