Rudar iz Zenice pokušao švercovati trojicu igrača

Na utakmici u Tešnju

Rudar iz Zenice pokušao švercovati trojicu igrača

D. Kurbegović

Danas je u Tešnju odigrana utakmica 19. kola Druge lige FBiH grupa "Centar", u kojoj je domaći TOŠK inače lider prvenstva dočekao ekipu Rudara iz Zenice. Domaći igrači su slavili visoku pobjedu rezultatom 7:0, te se tako još više učvrstili na čelu tabele.

Zanimljiva situacija desila se prije početka utakmice, Zeničani su kasnili 20-tak minuta, tako da je utakmica kasnije i počeka. Ono što se desilo nego što su igrači izašli na teren je zaista nesvakidašnja situacija u našem nogometu, posebno kada je u pitanju treći rang takmičenja u nogometu.

Naime, fudbaleri Rudara pokušali su švercovati trojicu igrača, što su službene osobe ove utakmice na čelu s delegatom naravno odmah uočile, te je propao pokušaj Zeničana da podvale trojicu igrača. U kakvoj je situaciji Rudar, dovoljno govori da nisu poveli rezervne nogometaše, tako da su na teren izašli s devet igrača. Zeničani su se dobro i držali u prvom poluvremenu, gdje su primili samo dva gola, da bi onda u drugom poluvremenu, posebno u finišu doživjeli potpuni debakl. Ekipa iz Zenice utakmicu je završila s osam igrača, budući da im se jedan nogometaš povrijedio u toku utakmice.

Zeničani će sigurno naredne sezone igrati u nižem rangu, a TOŠK je na pravom putu da naredne sezone igra u Prvoj ligi FBiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi