Rudar na penale izbacio Tekstilac

Kup BiH

Rudar na penale izbacio Tekstilac

E. Škorić

Rudar iz Prijedora plasirao se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, pošto je danas na penale bio uspješniji od Tekstilca.

Susret Rudara i Tekstilca iz Dervente okončan je rezultatom 1:1, ali su domaći nogometaši bili uspješniji prilikom izvođenja penala, pa su prošli dalje.

Ognjen Jaćimović se u 37. minuti iskupio za promašeni penal i pogodio za 1:1, a prethodno su gosti poveli deset minuta ranije pogotkom Aleksandra Milakovića.

Susret je očekivano bio neizvjestan, a Rudar je na kraju potvrdio (blagu) ulogu favorita i sada čeka rasplet na ostalih 15 terena, pa će onda saznati rivala u borbi za četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prilikom izvođenja penala, za Rudar su pogađali Pecelj, Marić, Lolić i Davidović, dok su za goste pogađali Milaković i Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi