Rudar pregazio GOŠK u Kaknju

Prva liga, FBiH, 8. kolo

Rudar pregazio GOŠK u Kaknju

M. Šljivak

Fudbaleri Rudar Kaknja su u 8. kolu Prve lige FBiH dočekali ekipu GOŠK-a iz Gabele, te su slavili pobjedu rezultatom 3:0.

Dobro je Rudar otvorio meč i nakon 14 minuta igre su stigli do vodstva. Mrežu golmana gostiju Mulaća je pogodio Bajro Spahić za prednost od 1:0.

Imao je Rudar više od igre u prvom dijelu. Ipak, do kraja prvog dijela usprkos nekoliko prilika rezultat se nije mijenjao, te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima

Nastavak susreta je donio pravu dominaciju domaćeg tima. Dželo je u 47. minuti povećao rezultat na 2:0, da bi Bajro Spahić drugim pogotkom danas postavio konačnih 3:0.

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Rudar - GOŠK 3:0 (Spahić 14', 66' Dželo 47')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar: Hadžić, Čaluk, Prkić, Spahić, Dželo, Topalović, Spahić, Neimarlija, Gafurović, Mirvić, Kubat

GOŠK: Mulać, Rozić, Bošnjak, Rozić, Malčić, Puljić, Perić, Rodin, Popović, Dujaković, Mornar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.