Rudar Prijedor ponovo u Premijer ligi

Završena Prva liga RS

Rudar Prijedor ponovo u Premijer ligi

E. Škorić

Nogometaši prijedorskog Rudara vratili su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Rudar je gostovao u Tesliću kod Proletera i bod mu je bio dovoljan da teoretski zarži prvo mjesto, no i pored poraza su Prijedorčani ušli u Premijer ligu pošto je Leotar izgubio u Trebinju.

Prijedorčani su igrali 0:0 u Tesliću, a onda je uslijedio prekid kojeg su izazvali domaći navijači. Ipak, Proleter je uspio da pobijedi, a jedini gol postigao je Dušan Kuzmanović. Ovom pobjedom Proleter je ostao u ligi.

Leotar je poražen u Trebinju od Podrinja iz Janje s 1:0, pa je u svakom slučaju Rudar zadržao prvo mjesto, a Podrinje se spasilo ispadanja. Omer Merić je donio važnu pobjedu gostima golom u 89. minuti.

Susret Sutjeske i Tekstilca u Foči završen je bez golova (0:0), Napredak je u Donjem Šepku sa 8:2 slavio protiv Mladosti iz Gacka, dok je Sloboda u Mrkonjić Gradu s 3:1 porazila višegradsku Drinu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Duel Slobode i Vlasenice u Novom Gradu pripao je gostima (1:3). Kozara je u Gradišci remizirala s Krupom (1:1).

Iz lige su ispali Sloboda Mrkonjić Grad, Drina, Mladost Gacko i Napredak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.