Rudar u Zenici poražen od Famosa

Druga liga grupa "Sjever", 13. kolo

Rudar u Zenici poražen od Famosa

D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Zenice i Famosa iz Vitkovića danas su na Kamberovića polju u Zenici odigrali duel 13. kola u okviru Druge lige FBiH grupa "Centar".

Zeničani su u ovaj duel ušli kao favoriti budući da su u posljednja četiri kola ubilježili četiri pobjede. Ipak jedna od najmlađih ekipa lige danas je razočarala domaću publiku, te je poražena rezultatom 1:2.

Početak utakmice protekao je u dominaciji Zeničana, koji su prvih 15-tak minuta igrali jak presing na zadnju liniju gostiju, ipak nekoliko neiskorištenih prilika koštalo ih je u 32. minuti kada kapiten i najbolji igrač gostiju Senad Sarajkić izlazi sam pred Vehabovića zaobilazi ga i matira za 0:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu domaćini su odmah krenuli u napade kako bi izjednačili rezultat, ipak mnogo iskusnija gostujuća ekipa kaznila je nesmotrenost domaćina, te je u 49.minuti na semaforu bilo 0:2 za Famos, a strijelac gola bio je Admir Omerbegović. Nokautirani Zeničani teško su prihvatili ovaj gol, tako da njihova igra nije bila ista prije drugog gola. Ipak u 74. minuti Mahir Jusić postiže gol za smanjenje vodstva 1:2 i tračak nade da Rudar danas može makar do boda. Do kraja utakmice gosti su izdržali napade ekipe iz Zenice, te slavili vrijednu pobjedu. Konačni rezultat bio je 1:2 za Famos, kojem je današnja pobjeda bila četvrta u sezoni, trenutno imaju 15 bodova. S druge strane nakon četiri uzastopne pobjede, Rudar je ostao na 17 osvojenih bodova i mjestu u sredini tabele.

Rudar Zenica - Famos 1:2 (Jusić, Sarajkić, Omerbegović)

Rudar: Vehabović, Šabić, Sarajlić, Tabaković, Vardo, Kubat, Šeper, Kolić, Jusić, Durmić, Aletić. Trener: Armin Bujak.

Famos: Kadić, Smajlović, Omerbegović, Kahrović, Repuh, Nezić, Mulaosmanović, Kadić, Sarajkić, Pleh, Kreho. Trener: Adnan Ćupina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti