Zrinjski rutinski s Bošnjakom

Košarkaško prvenstvo BiH

Zrinjski rutinski s Bošnjakom

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog, očekivano su, s pola snage, savladali fenjeraša košarkaškog prvenstva BiH, Bošnjaka iz Hadžića. 

Gosti su otvorili utakmicu s 5:0 i to je bilo uglavnom to što su pokazali u ovom susretu. Momčad Hrvoja Vlašića preuzela je konce utakmice, a s konačnih 84:63 mogu biti zadovoljni i jedni i drugi. Gosti što nisu poraženi s većom razlikom, a domaći jer su uspjeli dati značajnu minutažu i nekim mlađim igračima, posebice Golemcu i Kuzmanu, koji su je odlično iskoristili.

Torrion Brummit bio je nerješiva enigma za goste, a pored njegovih 18 poena, dvoznamenkasti u redovima domaćina bili su Sokolović i Begić sa po 10 poena. Dovadžija, Dragolj i Ahmetbašić trudili su se više od ostalih kod Bošnjaka, ali ni njihov trud nije bio dostatan za nešto više od poraza s 21 poenom razlike.

Treba napomenuti da je ovo bila utakmica 9. ne 7. kola, jer su gosti iz Hadžića pozitivno odgovorili na zamolbu iz Zrinjskog koji je upit poslao kada su u klubu shvatili da se termin 9. kola preklapa s terminom utakmice u ABA 2.ligi.

Zrinjski je uvjerljivo prvi na ljestvici sa 6 pobjeda iz isto toliko utakmica.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Šutalo 7, Kuzman 7, Princ 9, Sokolović 10, Golemac 5, Demić 2, Ramljak 4, Barać 3, Begić 10, Brummit 18, Miličević 3, Ljujić 6.

Bošnjak: Suljić, Fejzić, Ahmetbašić 10, Petković 1, Brajković 8, Dovadžija 13, Lulić 5, Mujić 6, Dragolj 11, Rešidović, Tunović 9

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi