"Ruke me zabole objašnjavajući Sjevernokorejcu"

Blaž Slišković ima ozbiljan problem

"Ruke me zabole objašnjavajući Sjevernokorejcu"

E. Škorić

Aktuelni bh. prvak, Zrinjski, u nedjelju u sklopu petog kola Premijer lige BiH gostuje ekipi Slobode na Tušnju.

Zrinjski ove sezone ima visoke ambicije i odbrana titule je ono što žele Plemići, a gostovanja poput onih u Tuzli obično su najteža, ali bodovi s takvih puno donose u borbi za titulu.

"U Tuzli ćemo pokušati igrati ofanzivno, bezbroj puta sam rekao da i kod kuće i na strani igramo ofanzivno, ali to zavisi i od toga koliko će nam protivnik to dozvoliti. Imamo takav profil igrača i ekipe da to možemo se priuštiti, da igramo ofanzivan fudbal, za gol više", kazao je Slišković na današnjoj press konferenciji.

Novi član Zrinjkskog je Hyon-Uk Soa, koji odlazi iz Sjeverne Koreje i ono što Baku muči je spoznaja da ne zna engleski, pa komunikacija nije na nivou.

"Veliki je problem je komunikacija, ne govori engleski jezik, iako zna poneku riječ, ruke te zabole dok mu objasniš, ali nije to toliki problem jer ga sada počinju učiti naš jezik. Bolje da uči naš jezik, pa ako za mjesec dana nauči naših 15 riječi, dobro je, nego da mi uči engleski. Ne znaju ni moji igrači engleski".

Slišković je kazao da će Jakovljević i Hrvoje Barišić zaigrati u odbrani pošto Katanec ima tri žuta kartona, a nije siguran hoće li Galić ili Barić zaigrati na poziciji desnog beka. Također, istakao je da u ofanzivnom dijelu neće biti nekih promjena u nedjeljnom meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret Slobode i Zrinjskog igra se na Tušnju u nedjelju od 20 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi