Rukovodstvo kluba bez cilja i vizije

Čelik bez ambicija u narednoj sezoni

Rukovodstvo kluba bez cilja i vizije

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na Memorijalnom turniru u Vitezu poraženi od kakanjskog Rudara 3:2, a utakmica je pokazala zapravo koliko skroman tim ima trener Nizah Hukić, koji je ostavljen na milost i nemilost, pa je tako jučer doživio i nekoliko uvreda sa tribina od strane navijača.

Mjesec dana je prošlo od prozivke nogometaša Čelika, a još niko iz rukovodstva kluba nije se javno oglasio kada je u pitanju cilj Čelika u narednoj sezoni.

Klub s Bilinog polja postao je društvo jednog lica, budući da je sve ovlasti na sebe preuzeo predsjednik Senad Sarajlić, koji u kooperaciji s načelnikom Huseijnom Smajloviće, vodi crno-crvene ka još većoj dubiozi.

Protekle dvije sezone trenutna garnitura ljudi koji vedre i oblače u klubu najavljivali su izlazak u Evropu i borbu za vrh, kako to nisu ispunili, a ne mogu ni osigurati Licencu za Evropu, valjda je medijsko tišina odgovor da Čelik u narednoj sezoni nema nikakav cilj, osim onoga da ne ispadne iz Premijer lige.

Klub je napustila većina nogometaša koja su iznijela prošlu sezonu, a dovedeni su igrači, čast izuzecima, sumnjivog kvaliteta, koji su pretežno igrali po drugoligaškim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači, oni još uvijek koji vjeruju da će se nešto promijeniti u Čeliku, uzaludno čekaju bolje dane. Zeničani nemaju ni sportskog direktora, dok je predsjednik novog v.d. direktora kluba isključio iz mnogih stvari, a posebno kada je u pitanju dovođenje igrača.

Dok se ne razgraniči sport i politika kada je u pitanju klub s Bilinog polja, teško da će biti napretka, a godine prolaze, dug kluba je sve veći, Zeničani ne mogu dobiti licenca za Evropu, tako da Čelik postoji samo radi svog imena i renomea kojeg su izgradile generacije sjajnih fudbalera.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.