Rule: Ne osjećam krivicu zbog poništenog gola BiH

Linijski sudac koji je Džeki poništio čist pogodak

Rule: Ne osjećam krivicu zbog poništenog gola BiH

"Nije bio ofsajd" - bila je to vjerovatno prva rečenica svih Bosanaca i Hercegovaca jutro nakon teške, nekima i neprespavane noći i poraza od Nigerije. Slika podignute linijske zastavice ostala je urezana duboko u sjećanje svih nas, a imena Petera O'Learyja i Marka Rulea ćemo svi pamtiti po lošem.

Nakon već opjevanog Petera O'Learyja koji je bio glavni sudac tog susreta, nakon skoro dva mjeseca oglasio se i linijski sudac sa tog susreta Mark Rule. On je u susretu naše reprezentacije protiv Nigerije poništio čist gol Edinu Džeki, gol koji bi nas doveo u prednost od 1:0 i značio mnogo toga. O'Leary je prihvatio odluku svog pomoćnika i nije pokazao na centar, a sve ostalo je historija...

U razgovoru za novozelandski list "Stuff", Rule je dao intervju u kojem je istakao da se ne kaje ni zbog čega što je uradio u karijeri pa tako ni zbog poništenog gola našoj reprezentaciji.

"Ne, ne osjećam grižnju savjesti. Dešava se. Ne osjećam krivicu zbog toga", rekao je mirno i staloženo linijski sudac koji je našoj reprezentaciji nanio veliku nepravdu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj sudac se sa Svjetskog prvenstva kući vratio prije polufinalnih utakmica i već je nastavio suditi u svojoj državi. Zbog krupne greške u susretu drugog kola grupe protiv Nigerije, Ruleu je sudbina i status u budućnosti nepoznat kada je riječ o FIFA-inim takmičenjima.

Novinar novozelandskog Stuffa je, između ostalog, u najavi intervjua svjestan krupnih grešaka na štetu naše reprezentacije napisao i jednu zanimljivost koja glasi "Sigurno je da sudijski trojac neće uskoro doći na odmor u BiH". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.