Rusi bolji, kadeti s drugog mjesta u elitni krug

Kvalifikacije za EP

Rusi bolji, kadeti s drugog mjesta u elitni krug

E. Škorić

Kadetska bh. reprezentacija poražena je od Rusije s 2:1 u posljednjem susretu prvog dijela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon pobjede nad Latvijom i Moldavijom izabranici Sakiba Malkočevića osigurali su plasman u Elitni krug kvalifikacija, pa je selektor danas dao šansu nekim igračima koji su manje igrali u prethodnim mečevima.

Obzirom da smo igrali protiv talentovane generacije ruskih igrača, nismo uspjeli izbjeći poraz. 

Rusi su poveli nakon 13 minuta igre, a pogodak je postigao Lopatin. Rusi su bili bolji do kraja prvog dijela, ali Perković je odbranio neke pokušaje rivala.

U nastavku Rusija brzo dolazi i do drugog gola. U 49. minuti Kolesnichenko na asistenciju Lopatina pogađa za 2:0 i više nismo uspjeli da se vratimo u meč.

Najbolje šanse za bh. reprezentaciju imali su Omerović koji je pogodio okvir gola i Sadiku, čiji je udarac zaustavio Šitov, da bi tek u zvršnici utješni gol za bh. selekciju postigao Šikanjić u 78. minuti na asistenciju Santrača.

Kvalifiakcijski turnir igrao se u Moldaviji, a bh. kadeti su na kraju završili na drugo mjestu grupe 1 sa šest bodova. Prva je Rusija sa devet, Lativja je osvojila tri, a Moldavija nije imala nijedan bod.

BiH - Rusija 1:2 (Šikanjić 78/ Lopatin 13, Kolesnichenko 47)

BiH: Perković, Tegeltija, Kahrimanović, Sadiku, Gazibegović, Hasanović, Santrač, Džafo, Imamović, Marušić, Salčin. 

Rusija: Shitov, Umyarov, Moskvichev, Stepanov, Mironov, Kolesichenko, Lopatin, Zavarukhin, Velikorodni, Karapuzov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi