Ruski milijarder kupuje Monaco
Nekada su dres ovoga kluba nosili i Trezeguet i Henry

Monaco se želi vratiti na velika vrata

Ruski milijarder kupuje Monaco

Kako prenosi današnje izdanje L'Equipe, uskoro bi se trebale desiti velika i značajna vijest za Monaco.

Naime, u klub bi uskoro trebao ući ruski investitor i uložiti značajna novčana sredstva, što je javno potvrdio i princ Albert.

Prema posljednjim saznanjima, radi se o Dmitriju Rybolovlevu, devetom najbogatijem čovjeku na svijetu, koji bi u ovaj klub trebao uložiti 200 miliona eura.

Monaco je prošle sezone, na opće iznenađenje ispao iz francuske prve lige, a situacija se dodatno pogoršala, jer se klub trenutno nalazi na posljednjem mjestu druge lige sa samo 11 bodova, nakon 14 odigranih kola i nekadašnjem finalisti Lige prvaka prijeti ispadanje, čak u treću francusku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije