Rusmir Cviko ponovo u Kini

Pregovara s dva kluba

Rusmir Cviko ponovo u Kini

Rusmir Cviko vratio se u Kinu, gdje će najvjerovatnije nastaviti svoju trenersku avanturu. Bh. stručnjak je nakon epizode u Dalianu neko vrijeme boravio u BiH, no danas se vratio na Daleki Istok.

"Stigao sam ponovo u Kinu, gdje me očekuju pregovori sa dva tima. Jedan je iz Super lige, drugi iz Prve lige, čiji je član bio i moj prethodni klub. Ne bih još u javnost iznosio imena, jer ako se desi nešto nepredviđeno, bilo bi da bezveze lupam. O nastavku mog trenerskog angažmana u Kini sve će biti poznato za nekoliko dana", kazao nam je Cviko.

U prethodne dvije sezone Cviko je predvodivši Dalian izborio opstanak u drugom razredu kineskog fudbala, među timovima čiji su treneri bili Favio Cannavaro, Clarense Seedorf, Ciro Ferrara...

U drugoj je sezoni sporazumno raskinuo ugovor sedam kola prije kraja prvenstva dok je tim dijelio devetu poziciju.

Cviko je trenerski izuzetak u kontekstu da je za pomoćnike pozvao naše ljude, bh. stručnjake (Hidić, Muharemović, Seferović), a uspio je tokom trenerskog angažmana dovesti i bivšeg fudbalera Želje, Eldara Hasanovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi