Rusmir Cviko produžio ugovor sa Dailanom

Ostaje u kineskom klubu

Rusmir Cviko produžio ugovor sa Dailanom

Bh. stručnjak Rusmir Cviko produžio je saradnju sa kineskim Dalian Transcendenceom. 

Cviko (44) je na kormilo ovog kineskog drugoligaša stigao kada je bio u zoni ispadanja, ali odličnim vođenjem ekipe je stigao u sigurnu zonu i na kraju osigurao opstanak koji je bio zacrtan po preuzimanju Daliana.

Da su u ovom klubu zadovoljni njegovim radom potvrđuje i to što je između dvije strane danas potpisan novi jednogodišnji ugovor. 

"Lijepo je za protivničke trenera imati imena poput Cannavara, Seedorfa, Stanojevića i mnoga druga koja spadaju u vrh svjetskog fudbala. Rad i trud se uvijek isplate, a ljudi koji ulažu u fudbal prepoznaju vrijednosti. Nije mi bilo lako praviti karijeru u svojoj zemlji, a kamoli u inostranstvu. Kada te posmatraju pod svim lupama svijeta samo je bitno znaš ili ne i možeš li ili ne. Ovo je posao stalnog dokazivanja i ogromnih odricanja", kazao nam je Cviko.

Podsjetimo, Cviko je na kormilo Dalian Transcendencea stigao nakon što je iz kluba otišao nekadašnji slovenački reprezentativac Ermin Šiljak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi