Rustemović: Cilj Drine je ostanak u Premijer ligi

Drina stigla do prvih bodova

Rustemović: Cilj Drine je ostanak u Premijer ligi

Nogometaši Drine iz Zvornika su nakon dva vezana poraza na otvaranju sezone stigli i do prve pobjede i to na gostovanju u Bijeljini gdje su s 2:0 savladali Mladost. 

Drina je slavila rezultatom 0:2, a prvi od dva gola koliko su gosti iz Zvornika postigli, djelo je 20-godišnjeg Edina Rustemovića, koji je s više od 20 metara postigao sjajan gol, pogodivši desne rašlje gola Mladosti.

Ovaj veznjak govorio je nešto više o ambicijama novog člana Premijer lige u ovoj sezoni.

"Nakon dva poraza na otvaranju prvenstva uspjeli smo se konsolidovati, te pobijediti Mladost na njihovom terenu što će biti veoma težak zadatak i mnogo jačim ekipama nego što je Drina. Dobro smo otvorili utakmicu, desilo se da sam ja postigao taj prvi pogodak, lopta mi je jednostavno sjela i golman nije imao nikakvih šansi. Poslije smo postigli još jedan gol i znalački utakmicu priveli kraju. Nakon što smo tijesno izgubili od Veleža i Zrinjskog, konačno smo i mi dočekali da se prvi puta radujemo u Premijer ligi", kaže bivši igrač srbijanskih klubova OFK Beograda i Sinđelića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred početak sezone stigao je u Drinu, a jedini cilj kluba u ovoj sezoni je izboriti opstanak.

"Glavni cilj je opstanak u Premijer ligi, te vjerujem da Drina ima kvalitet da ostvari taj rezultat. Ja sam ponikao u Drini, ali sam početkom prošle godine otišao u OFK Beograd, bio sam na pragu potpisa za Vojvodinu, ali sam slomio nogu i dugo sam pauzirao. Sada sam potpuno spreman i želim se vratiti u formu i pomoći Drini da ostvari zadani cilj. Doveli smo dosta novih igrača, te je potrebno malo vremena da se to još uigra i vjerujem da će rezultati biti još bolji. Naredno kolo nam dolazi Radnik iz Bijeljine, koji je veoma neugodna ekipa, ali ako budemo odigrali kao protiv Mladosti onda pobjeda sigurno neće doći u pitanje", kazao je za SportSport.ba Edin Rustemović vjerovatno autor najljepšeg pogotka u trećem kolu Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije