Novi golman Zeničana za SportSport.ba

Ružić: Poziv Čelika nisam mogao da odbijem

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika tokom sedmice dobili su vrijedno pojačanje na poziciji čuvara mreže. Zeničane je pojačao 27-godišnji Branislav Ružić, bivši golman Radničkog, Loznice,Kolubare, Napretka, Borca i Mladosti priključio se treninzima crno-crveni, te je svojim dolaskom zatvorio golmansku poziciju za narednu sezonu.

Nakon jednog od treninga na Kamberovića polju, razgovarali smo s novim igračem Čelika, koji je govorio o prvim utiscima, te očekivanjima u novom klubu.

"Utisci su odlični, ja sam prezadovoljan što sam došao u Zenicu, jer poziv Čelika nisam mogao da odbijem.Znamo svi šta ovaj klub predstavlja i koliku vrijednost ima u Premijer ligi.Zenica je fudbalski grad, tako da sam procijenio da ću više napredovati na Bilinom polju i mislim da sam napravio pravi izbor" ističe Ružić.

Vjeruje da se može izboriti za "jedinicu" na golu crno-crveni-

"Za konkurenciju mogu samo da kažem riječi hvale. Sve pohvale za moje kolege, ali i ostale igrače svi su me super prihvatili. Nadam se da će se papirologija što brže riješiti, a na šefu je da odluči ko će da brani. Poštujem svoju konkurenciju, ja sam spreman došao ovdje, odradio sam pripreme tako da je na stručnom štabu da odluči ko će braniti" kaže 27-godišnji Ružić.

Poznaje dobru Premijer ligu, budući da je branio za banjalučki Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Proveo sam u Borcu prelijepe dvije godine, poznajem ovu ligu, klubove i igrače. Sigurno da će ova liga od 12 klubova biti mnogo zanimljivija nego prošla sezona. Biće dosta jakih utakmica, kako u prvom dijelu sezone, tako i poslije kada se liga podijeli na onu za prvaka i opstanak.Svaka utakmica će biti veoma važna i ne smiju se olako prosipati bodovi. Nadam se da će Čelik već nakon prve utakmice nadoknaditi izgubljene bodove u Bijeljini protiv Radnika" kazao je za SportSport.ba Branislav Ružić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi