Ružić: Sloboda je kvalitetna, moramo biti koncentrisani

Golman Čelika za SportSport.ba

Ružić: Sloboda je kvalitetna, moramo biti koncentrisani

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju su gostovali na Pecari, te su golom Wagnera u finišu utakmice poraženi 1:0 od ekipe Širokog Brijega. Zeničani su se borili, pokušali su doći do makar jednog boda, ali na kraju stadion su napustili pognute glave.

Iako je Široki upisao tri boda, igrač utakmice prema svim medijima, te golman koji je briljirao u toj utakmici bio je 27-godišnji čuvar mreže zeničkog Čelika. Branislav Ružić sjajno je branio na Pecari, a kod gola Wagnera nije mogao ništa. S ovim sjajnim čuvarem reže razgovarali smo o utakmici na Pecari, narednom kolu protiv Slobode, te daljim ambicijama u svojoj karijeri.

"Uvijek je teško igrati protiv Širokog na Pecari, oni su podigli svoju formu u nekom naletu su, ali i mi smo se dosta popravili, tako da je utakmica bila veoma teška, čemu je i kumovao veoma loš teren, koji je stvarao probleme i nama, ali i njima.Na kraju primili smo gol jer nam je koncentracija popustila, iako smo zbog sve borbe, požrtvovnosti i svega zaslužili možda bod, ali idemo dalje i nema smisla više se vraćati na prošlu utakmicu" ističe Ružić.

Narednog vikenda na Bilino polje stiže Sloboda, koja igra napadački nogomet.

"Sigurno da je Sloboda kvalitetna ekipa, imaju najboljeg strijelca lige Krpića i još nekoliko sjajnih igrača u napadu.Biće sigurno veoma teška utakmica, mi igramo na domaćem terenu i moramo ići na pobjedu, jer situacija u kojoj se nalazimo ne dozvoljava da razmišljamo drugačije.Ako želimo tri boda protiv Slobode onda koncentracija mora da bude na visokom nivou, ništa još nije gotovo kada je u pitanju opstanak.Ima još mnogo da se igra, klub se može spasiti, ali mnoge se stvari moraju posložiti.Situacija u klubu je teška što se tiče finansija, stanarina, hranarina, do kraja su još dva kola i probat ćemo uzet što više bodova" nada se Ružić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovor s Čelikom vrijedi do januara naredne godine i ne zna hoće li ostati na Bilinom polju.

"Ističe mi ugovor na kraju ove polusezone, međutim maksimalno sam koncentrisan da ove posljednje dvije utakmice odradim na najbolji mogući način.Ne znam hoću li ostati u Čeliku jer mi se iz kluba još niko nije obratio glede produženja saradnje. Kada se završi polusezona vidjet ćemo šta će se desiti, hoću li nastaviti karijeru negdje drugo ili ću ostati na Bilinom polju. Zadovoljan sam svojom formom u posljednjim utakmicama, ali više bi volio da sve moje odbrane zamijenim za koji bod više na našem kontu" kazao je za SportSport.ba Branislav Ružić golman Čelika koji u posljednje vrijeme brani u odličnoj formi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi