Sa Iljom Dominkovićem nam nema spasa!
Predsjednik Federalnog saveza: Iljo Dominković

Kako će predsjednik Federalnog saveza spasiti bh. fudbal?

Sa Iljom Dominkovićem nam nema spasa!

Novooformljeni Komitet za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 20. i 21. maja će imati sastanke sa entitetskim savezima.

Cilj ovih sastanaka biće pokušaj približavanja statuta koji predlažu UEFA i FIFA Fudbalskom savezu Republike Srpske i Nogometnom/Fudbalskom savezu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovo samo po sebi i nije neka vijest, ali je svakako vijest to što će kao predsjednik N/FSFBiH na ovim sastancima prisustvovati jedan od najvećih grobara bh. fudbala - Iljo Dominković?!

Bivši član bivšeg predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Iljo Dominković već godinama važi za jednog od najvećih grobara bh. fudbala. Zajedno sa Ahmetom Pašalićem, Munibom Ušanovićem, Sulejmanom Čolakovićem, pokojnim Milanom Jelićem... čini "crème de la crème" ljudi koji su pokopali bh. fudbal.

I sada upravo će taj Dominković voditi razgovore oko budućnosti i spasa bh. fudbala?! Neshvatljivo!

Iljo Dominković je zajedno sa Munibom Ušanovićem potpisivao duple ugovore sa agencijom Kentaro, koja sada od N/FSBiH sudskim putem zahtijeva odštetu od 10 miliona maraka. Dominković već godinama svojski trpa u svoje džepove i jedna je od glavnih figura u završnom činu sahrane bh. fudbala.

Vrlo je mudro obezbijedio logistiku i zasjeo na čelo federalnog saveza, znajući kako će tu ostati netaknut. Paradoksalno, FIFA i UEFA su smijenile Ilju Dominkovića iz predsjedništva i Izvršnog odbora N/FSBiH, a sada će sa istim tim Dominkovićem sjediti za stolom i dogovarati budućnost fudbala u ovoj napaćenoj državi.

Iako su u Komitet za normalizaciju imenovana sve velika imena iz fudbala, ako će Iljo Dominković učestvovati u spasu, onda nam nema spasa!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.