Sa tri gola u finišu Slavija slomila Mladost

Pobjeda Slavije

Sa tri gola u finišu Slavija slomila Mladost

M. Šljivak

Slavija je u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekala Mladost iz Velike Obarske, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo mnogo bolju igru Slavije. Stvarali su dobre prilike pred golom Bojana Tripića, ali u presudnim trenucima nedostajalo je koncentracije domaćim napadačima.

Feđa Dudić je imao najveću priliku i to u finišu utakmice. Uspio je savladati Tripića, ali je lopta otišla pored gola, pa se na odmor otišlo bez golova.

I u nastavku susrete Slavija je bolji tim. Prilike su se stvarale, ali efikasne završnice nije bilo. Ipak, u  finišu utakmice Slavija postiže čak tri gola.

Vodstvo od 1:0 je domaćim donio Aletić u 88. minuti, da bi Karamatić u 91.minuti nakon dobre kontre povećao na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Perišić u trećoj minuti nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.