Sabahudin Jusufbašić stopostotan nakon tri kola

Lista najboljih strijelaca Prve lige Federacije

Sabahudin Jusufbašić stopostotan nakon tri kola

S. Mlaćo

Nakon tri kola u novoj sezoni Prve lige Federacije samo dvije momčadi imaju stopostotan učinak, a to su visočka Bosna i kakanjski Rudar. Oni su upisali sve tri pobjede i definitivno su kandidati za osvajanje prvog mjesta, iako je sami početak prvenstva.

Kada je lista strijelaca u pitanju, prvi strijelac lige za sada je napadač Travnika Sabahudin Jusufbašić koji je postigao tri pogotka, te ima stopostan učinak za sada. Travnik nakon tri kola ima četiri boda, uz gol razliku 4:3, a zanimljivo je da je Jusufbašić sva tri pogotka postigao iz penala.

Iza Jusufbašića je ostalo sedam fudbalera koji su postigli po dva pogotka, a to su:  Jasmin Jaranović (Zvijezda), Mirsad Ramić (Gošk), Fahrudin Kovač (Bosna), Vedin Kulović (Rudar), Muris Pirić (Budućnost), Amar Čabaravdić (Bosna) i Mirsad Đedović (Bosna Sema). 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da je Jusufbašić u Travnik stigao uoči početka nove sezone iz premijerligaša Viteza, a već ranije je nosio dres popularnih Vezira sa Pirote, ali i Iskre, Čapljine, Goška, Veleža, Slobode. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi