Sablić: Bitno je da smo prošli; Karačić: Čestitam protivniku

Izjave trenera nakon sinoćnjeg meča

Sablić: Bitno je da smo prošli; Karačić: Čestitam protivniku

Fudbaleri Širokog Brijega jučer su na domaćem terenu porazili Vitez sa 3:0 u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine te su se plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja.

Treneri obje ekipe poručili su nakon utakmice da je Široki bio dominantnija ekipa i da je na kraju zaslužio pobjedu.

"Mi smo došli u oslabljenom sastavu. Pokušavali smo naići na slabije izdanje Širokog, ali to je u ovom trenutku bilo nemoguće. Oni su u sjajnoj formi. Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj inicjativi Širokog, ali mi smo se dobro branili. Ipak, u organizaciji igre bili smo dosta slabiji. Primili smo gol u najgorem trenutku za nas, a kasnije smo dobro prošli jer smo imali igrača manje. Čestitam protivniku, a mi znamo u kakvom sastavu smo došli i da smo se na neki način pripremali za mnogo važniju utakmicu u subotu protiv Krupe", rekao je nakon meča trener Viteza Branko Karačić.

S druge strane, Goran Sablić je istakao da se Krupa veoma dobro branila u prvom dijelu, ali da je sve postalo lakše nakon prvog gola njegovog tima. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Najvažnije je da smo pobijedili i prošli dalje. Slažem se sa većinom stvari koje je rekao gospodin Karačić. Bila je to utakmica gdje smo mi skoro sve vrijeme imali posjed lopte. Oni su u prvom dijelu stajali dosta dobro u odbrani i mi nismo imali previše šansi, falilo nam je agresivnosti. Kada smo postigli prvi gol u nastavku meča postalo je lakše i kasnije smo igrali mnogo bolje", rekao je Sablić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi