Sablić: Pokazali smo više i zasluženo smo u finalu

Trener Širokog nakon meča na Grbavici

Sablić: Pokazali smo više i zasluženo smo u finalu

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon večerašnje pobjede na Grbavici protiv Željezničara sa 3:0.

Malo ko je očekivao da će tim s Pecare lagano danas slaviti na Grbavici i plasirati se u finale Kupa BiH gdje ih čeka meč sa Sarajevom. Nakon utakmice trener gostiju Goran Sablić izjavio je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u finale.

"Prvo bih čestitao svojim momcima jer smo odigrali veoma dobro, odradili smo sve što smo spremali na treningu. Kada rano date gol onda to olakšava situaciju, ali pokazali smo više, bili smo svježiji i bolji i zasluženo smo pobijedili. 0:3 je veoma efikasna pobjeda, ali imali smo još dvije ili tri dobre kontre, no na kraju smo zasluženo slavili", rekao je Sablić, te dodao:

"Pa nema prevelike razlike gdje se igra prvi meč finala. Naravno, svako voli igrati u gostima prvu utakmicu, ali da se osvoji Kup treba sve da se pobijedi. Izbacili smo Zrinjski i Želju i nadam se da ćemo smoći snage da savladamo i Sarajevo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi