Sablić: Šteta zbog propuštenih prilika

Trener Širokog nakon meča

Sablić: Šteta zbog propuštenih prilika

M. Maksimović

Trener Širokog Brijega Goran Sablić nije imao zamjerke na igru svog tima po okončanju večerašnje utakmice između Širokog i Željezničara koju je njegov tim riješio u svoju korist. Žali i zbog propuštenih prilika.

“Igrači zaslužuju čestitke jer su igrali dobro i pobijedili posve zasluženo. Rezultat bi bio realniji da smo pobijedili sa golo ili dva više, s obzirom na ono što smo prikazali večeras. Pomalo se osjetilo u prvom dijelu da bez obzira na posjed i inicijativu nedostaje mirnoće u pasu, što smo popravili u nastavku, a po izgubljenoj lopti postali agresivniji. U prvih 25 minuta drugog poluvremena imali smo tri stopostotne prilike i sve u svemu zasluženo pobijedili“, rekao je.

Za sedam dana odluka o putniku u finale pasti će u Sarajevu.

“Ovo je pozitivan rezultat, ali i tek prvo poluvrijeme. Znamo da je Željezničar čvrst i kvalitetan i da ništa nije riješeno. Ipak, samopouzdanje je sad veće i mi na Grbavicu idemo igrati dobro i pobijediti“, dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi