Sablić: Svi smo na provjeri do juna

Trener Širokog Brijega

Sablić: Svi smo na provjeri do juna

Piše: M. Maksimović
Kombinovani tim Širokog Brijega nije uspio poraziti posljednjeplasirani Olimpic na Pecari u utakmici koju je mogao odlučiti mali detalj, ali nije.

 I jedni i drugi na kraju igrom nisu bili nezadovoljni, ali rezultatom jesu, posebice gosti. Goran Sablić je upozorio da će se u nastavku morati više i bolje.


“Imali smo od početka utakmice posjed lopte i blagu dominaciju, ali je bilo vidno i da timu nedostaje svježina, s obzirom na pomalo iscrpljujući ritam srijeda-subota. Vidljivo je na igri bilo i to da u timu nije bilo nekoliko standardnih, za nas važnih igrača. Ovi koji su dobili priliku nisu se na pravi način uspjeli nametnuti i pobijediti Olimpic koji se čvrsto postavio i bio disciplinovan. Imali smo nekoliko prilika, nismo uspjeli na vrijeme poentirati i kasnije je bilo teže. Nisam zadovoljan rezultatom, kao ni igrama u prvenstvu“, rekao je nakon meča.


Priznaje da je Kup najvažniji do kraja, ali će i u prvenstvu tražiti maksimalan angažman do samog kraja.

“Kup je prioritet, a od igrača ću u nastavku prvenstva definitivno tražiti boji angažman u prvenstvu. Opuštanja ne smije biti, jer smo svi na neki način na provjeri do juna. Slijedi pauza, dobro će doći da se osvježimo i rekuperiramo, te nastavimo dalje“, dodao je.


Premijer liga BiH