Sadiković: Čelik ide dalje, Jagodić: Ništa još nije gotovo

Zeničani deklasirali Bratstvo

Sadiković: Čelik ide dalje, Jagodić: Ništa još nije gotovo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika na Bilinom polju u okviru prve utakmice osmine finala Kupa naše zemlje rezultatom 4:0 deklasirali su Bratstvo iz Gračanice. 

Bila je to utakmica u jednom pravcu, kada je gostujući golman Zukić u petoj minuti igrao rukom izvan šesnaesterca, a glavni sudija mu zasluženo pokazao izravni crveni karton.

Zeničani su rutinski odradili utakmicu i jednom nogom su u četvrtfinalu najmasovnijeg nogometnog takmičenja u našoj zemlji.

Treneri Čelika i Bratstva nakon susreta dali su i svoje mišljenje o današnjoj utakmici na Bilinom polju.

"Čestitam kolegi Jagodiću i Čeliku na zasluženoj pobjedi. Igrali smo skoro čitavu utakmicu sa igračem manje i svakako da nas je to presjeklo i dosta uticalo na rezultat. Čelik je dominirao tokom čitavog susreta i rezultat na kraju mogao je da bude i veći u korist domaćeg sastava, iako smo igrali sa igračem manje, pojedinci nisu opravdali povjerenje koje sam im ukazao u današnjoj utakmici. Zeničani su bili favoriti prije utakmice i sa današnjim rezultatom Čelik je obezbijedio prolazak u dalju rundu takmičenja", kazao je trener Bratstva Denis Sadiković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Trener Zeničana bio je zadovoljan nakon ishoda prve utakmice 1/8 finala Kupa

"Svakako da smo današnjim rezultatom dosta olakšali revanš susret u Gračanici. Uradili smo ono što smo se dogovorili, nismo primili gol, napravili smo razliku zahvaljajući sigurno igraču više kojeg smo imali u polju nakon isključenja protivničkog golmana. Danas nije nikome lako zabiti četiri gola, a posebno ekipi koja ima najbolju odbranu u Prvoj ligi FBiH. Nismo još prošli, zadovoljan sam, ali ništa još nije gotovo, u nogometu se dešavaju čuda, ali mi ako težimo da budemo ozbiljan klub, i u revanšu moramo odigrati kao i danas. U narednom periodu nas očekuje strašan tempo i dosta teških utakmica, nadam se da će posljednje dvije pobjede podići igračima još više moral, te da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima i pobjedama", kazao je trener crno-crvenih nakon utakmice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.