Sadiković: Husić traži stabilnu Slobodu

Novi trener Tuzlaka

Sadiković: Husić traži stabilnu Slobodu

Denis Sadiković je novi trener tuzlanske Slobode. Ovo je njegov treći povratak u klub u kojem je ponikao i ostvario zavidnu igračku karijeru.

Iako se minulih dana spominjalo da će za trenera doći Holanđanin Jimmy Floyd Hasselbaink, očito pregovori s poznatim internacionalcem nisu uspješno okončani, pa su se u klubu iz Rudarske 2 okrenuli domaćim snagama.

"Nekoliko puta sam razgovarao telefonom s predsjednikom Azmirom Husićem, te lično sa sportskim direktorom Sašom Vugdalićem. U ponedjeljak preuzimam ekipu i istovremeno počinjemo s dovođenjem igrača na pozicije koje su nam slaba tačka. Ono što se od mene očekuje, jeste da Slobodu dovedem u red stabilnih premijerligaša, a ako se ukaže mogućnost, onda da pokušamo izboriti poziciju koja vodi u Evropu. Za sada to, međutim, nije prioritet", kaže Denis Sadiković.

Pojedini igrači koji su nosili dres Slobode u minuloj sezoni, napustili su Crveno-crne: Sulejman Krpić, Haris Redžepi, Adnan Hadžić, Edin Husić, Semir Kapić, dok na pripreme nije pozvano „dijete Slobode“ Adnan Jahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je dovela golmana Kenana Pirića, koji je ponikao u Slobodi, a navodno se pregovara sa Urošom Stojanovom iz Jedinstva.

Na društvenim mrežama je dolazak Sadikovića ocijenjen iznenađenjem. Navijači Slobode zbog njegovih čestih odlazaka nisu ga svrstali u miljenike. Iznenađeni su što za trenera nije imenovan Denis Karić, prvi pomoćnik Miroslava Ćire Blaževića.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.