Sadiković: Moji igrači rade treću smjenu, pa dođu na trening

Trener TOŠK-a za SportSport.ba

Sadiković: Moji igrači rade treću smjenu, pa dođu na trening

S. Mlaćo

TOŠK je danas rezimirao u duelu protiv Zvijezde iz Gradačca (0:0) u okviru 8. kola Prve lige FBiH.

Tešanjci su bili i bolji rival od gostiju, ali nedostajao je taj pogodak kojeg su navijači željno priželjkivali. Denis Sadiković, šef struke TOŠK-a, nakon meča u razgovoru za SportSport.ba nije bio nezadovoljan, ali svjestan je posla koji ga očekuje u narednom periodu.

"U mojih 12-13 dana rada ovdje osjeti se napredak. U srijedu protiv GOŠK-a, te danas zaslužili smo pobjedu.  Vidi se napredak u igri, ali nedostajao je taj komad sreće. Imali smo protivnika koji je u vrhu tabele, međutim jasno je vidljivo da nam nedostaju 3-4 kvalitetna igrača. Ipak, ove što imamo smo uspjeli motivisati i momci su danas izginuli. I bod je dobar kada se borite za opstanaka, mada opet ponavljam, nedostajao je komad sreće", jasan je Sadiković.

TOŠK je trenutno posljednjeplasirana momčad Prve lige FBiH. Sadiković je kako kaže znao u kakvu situaciju dolazi kada je prihvatio ponudu čelnika kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Moj preduslov kada sam dolazio je bio da dovedemo 3-4 nova igrača, ali  to još uvijek nije riješeno. Pokušat ćemo da se potpiŠu profesionalni ugovor, ali činjenica je da je situacija teška. Tri boda danas bi bila veliki uspjeh, a morate znati da mi imamo četiri-pet igrača koji su u radnom odnosu i takav su dogovor postigli sa čelnicima kluba. Neki od njih rade i noćnu smjenu, pa dođu na trening. Ljudi u klubu su mnogo uradili u proteklom periodu, posebno na  infrantrukturi, ali pojačanja su potrebna. Prihvatio sam se vrućeg krompira i toga sam svjestan, ali napredak je vidljiv i to me onda raduje. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se mobilišemo i dadnemo sve od sebe u preostalih sedam kola, a onda se pokušati pojačati za drugi dio sezone, te tako ispraviti greške koje su ranije napravljene. Danas je na stadionu bilo oko hiljadu gledalaca i Tešanj zaslužuje stabilnog prvoligaša", dodao je Sadiković.

U narednom kolu TOŠK će u goste Jedinstvu iz Bihaća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi