Sadiković: Razočaran sam napustio najveći klub u državi
FOTO: fkkrupa.ba

Član Krupe za SportSport.ba

Sadiković: Razočaran sam napustio najveći klub u državi

S. Mlaćo

Momčad Krupe na Vrbasu hit je BH Telecom Premijer lige naše zemlje nakon 18 odigranih kola.

Ova momčad na zimsku pauzu odlazi sa četvrtog mjesta i 30 osvojenih bodova, što je svakako veliki uspjeh.

Od ove sezone član tima iz Banja Luke je i Enis Sadiković, koji je stigao iz sarajevskog Željezničara. Ovaj nogometaš nastupao je ranije za Radnik iz Hadžića, te u Češkoj i Austriji.

"Sigurno da zadovoljni odlazimo na odmor. Mislim da smo odradili pravi posao i sasvim zasluženo se nalazimo na četvrtoj poziciji. Čak i najveći optimisti to nisu mogli očekivati, te iako smo ekipa sa dosta mladih igrača uspjeli smo da se nametnemo i dokažemo da vrijedimo. Upravo to nas i karakteriše, a tu prvenstveno mislim na čitav tim i to je ključ našeg uspjeha. Sve što radimo, radimo kao ekipa", ističe Sadiković za SportSport.ba.

Za Krupu je upisao deset nastupa u ligi uz jednu asistenciju, te će prema svemu sudeći i dalje ostati član ovog kluba.

"Iskreno da kažem očekivao sam veću minutažu. Ali šta je tu je. Najbitnije je da je ekipa napravila dobar rezultat i sigurno svi u klubu možemo biti ponosni. Krupa je stvarno super sredina, organizovan klub sa vrhunskim uslovima i pravim ljudima. Osjećam se stvarno lijepo, ali vidjet ćemo šta će se desiti u prijelaznom roku. Ako bude zanimljivih ponuda razmislit ću, ali nemam ništa protiv i da sezonu završim u Krupi", priznaje ovaj 26-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sadiković je Željezničar  napustio nakon što je tadašnji šef stručnog štaba Miloš Kostić donio odluku da mu ovaj nogometaš nije potreban.

"Pa dobro u Želji se izdešavalo dosta toga. Kostić je odlučio da mu nisam potreban iako mi nije rečeno iz kojeg razloga, a sigurno da taj kratki period koji je proveo na Grbavici sasvim dovoljno govori o njemu. Razočaran sam napustio najveći klub u državi jer sam odlaskom iz Želje napravio korak nazad u karijeri. Ipak, učinit ću sve da se vratim na pravi put, a smatram da sam mogao još dosta toga dati Želji. S ponosom sam nosio plavi dres i uvijek sam davao više od sto posto", dodao je na kraju razgovora Enis Sadiković, prvotimac bh. premijerligaša Krupe. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi