Sadiković: Važna pobjeda, idemo dalje

Veoma važnda pobjeda Bratstva

Sadiković: Važna pobjeda, idemo dalje

A. Beganović

U okviru 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine fudbaleri Bratstva su u Bugojnu s 2:0 savladali domaću Iskru, te su tako ostali u borbi za Premijer ligu.

Izabranici Denisa Sadikovića su na sjajan način otvorili proljetni dio sezone. U Bugojnu su nadigrali Iskru, koja se bori za goli prvoligaški život, te su poslali jasnu poruku Jedinstvu i Slobodi, timovima koji važe za najveće favorite za ulazak u viši rang.

"Pripreme smo dobro odradili, fizički smo spremni, što se vidjelo i na jučerašnjoj utakmici u Bugojnu. Znali smo da nas očekuje tvrda utakmica jer domaći se bore za goli prvoligaški život, ali uspjeli smo u našim namjerama. Postavili smo se čvrsto u sredini i odbrani, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i na kraju smo zasluženo slavili", istakao je za naš portal šef struke Bratstva, Denis Sadiković.

"Pobjede Slobode, Jedinstva i Rudara nisu me iznenadile, no ne želim se zamarati njihovim rezultatima. Imamo svoj cilj, idemo od utakmice do utakmice i ako nam se ukaže prilika za Premijer ligu, znat ćemo je iskoristiti. Ima još mnogo utakmica do kraja, biće iznenađenje, kikseva, a mi ćemo se potruditi da ih imamo što manje do kraja. Da li će nam to biti dovoljno za prvo mjeseto doista ne znam, ali ništa nije nemoguće", dodao je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti