Sadiković: Želji sve najbolje, Krupa me oduševila

Novi fudbaler Krupe za SportSport.ba

Sadiković: Želji sve najbolje, Krupa me oduševila

Dolaskom Miloša Kostića na klupu Željezničara brojnim fudbalerima su pokazana izlazna vrata tima sa Grbavice, a među njima je i Enis Sadiković.

Fudbaler koji je prošao omladinsku školu Sparte iz Praga nije se uklapao u filozofiju novog trenera i sporazumno je raskinuo ugovor sa Željezničarom. Ponuda za nastavak karijere nije nedostajalo, a najkonkretniji u borbi za njegov potpis bila je Krupa na Vrbasu, ujedno novajlija u Premijer ligi BiH.

"Pozitivno sam iznenađen s Krupom. Jučer sam bio na upoznavanju sa ljudima iz kluba, vidio sam sa kakvom infrastrukturom raspolažu i jasno je da se radi o ambicioznom klubu sa dobrom vizijom. Oni su smatrali da mogu donijeti kvalitet koji im je potreban, a uostalom igrajući sa Željezničar sam stekao određeno iskustvo i vjerujem da nisam pogriješio pri izboru", kazao je Sadiković na samom početku razgovora za SportSport.ba i potom dodao:

"Pregovarao sam s još nekoliko klubova nakon napuštanja Željezničara, ali iz poštovanja prema Krupi ne želim o tome detaljnije govoriti. Krupa je bila najkonkretnija, informisao sam se o klubu prije dolaska i prvi dojmovi su zaista odlični", dodaje ovaj 26-godišnji vezni fudbaler. 

Primarni cilj Krupe u narednoj sezoni svodi se na opstanak u društvu najboljih, a Sadiković je optimističan po tom pitanju.

"Da kod mene postoji sumnja u Krupin opstanak u Premijer ligi BiH, onda ne bih ni dolazio. Ljudi iz kluba ništa ne rade na slijepo i uvjeren sam da ćemo i sljedeće sezone igrati u najvišem rangu takmičenja. O ambicijama najbolje govori činjenica da su u samo nekoliko godina iz najniže lige došli do vrha." 

Tokom razgovora za SportSport.ba priznao je da je bio potresen odlukom da mora napustiti Grbavicu.

"Takve stvari se dešavaju u fudbalu. Novi šef ima drugačije ideje, više vjeruje svojim igračima nego nama koji smo ranije bili tu, a slagao bih da kažem da nisam bio potresen. Razočarenje je postojalo. Ipak, Željezničaru želim sve najbolje u budućnosti i poštujem svaku odluku, a vrijeme će pokazati da li su donesene odluke bile dobre ili ne. U mom srcu Željezničar će uvijek imati posebno mjesto jer je to klub u kojem sam stekao reputaciju", podvukao je na kraju Sadiković. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sadiković je također u prošlosti bio i juniorski reprezentativac naše zemlje i u dresu sa državnim grbom je uknjižio ukupno devet nastupa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi