Kapiten kadeta nakon poraza

Sadiku: Noge su samo alat, sve je u glavi

E. Škorić

Rijad Sadiku, kapiten bh. reprezentacije, osvrnuo se nakon meča na poraz od Njemačke (5:0) u prvom kolu Evropskog kadetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Bh. reprezentativci bili su danas nemoćni protiv Njemačke, te su svjesni da su mogli i morali puno bolje. Ipak, vremena za kukanje je malo, mora se gedati prema narednim mečevima.

"Definitivno uvjerljiv poraz. Njemačka je vrhunska ekipa, ali i mi smo imali par momenata u utakmici. Postigli su golove iz naših grešaka, bili su snalažljiviji, a mi nismo iskoristili naše greške", rekao je Sadiku, dodavši:

"Njemačka je sila, ima taj mentalitet da ne staje nikada i idu do kraja bez obzira na rezultat. Morali smo bolje, ali nadam se da je ovo samo trenutak slabosti i da će u budućnosti biti mnoge bolje".

"Naravno da nam je žao što nismo dali gol. Velike ekipe svaku malu grešku iskoriste. Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici imati bolju realizaciju", istakao je Sadiku, koji je za kraj dodao:

"Ovaj poraz ne treba da nas pokoleba. Sve je u glavi, noge su samo alat. Moramo se izdignuti nakon ovog poraza".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi