Sadiku: Ovo je odraz zdravog rada, sretni smo zbog titule

Kapiten kadeta Sarajeva za SportSport.ba

Sadiku: Ovo je odraz zdravog rada, sretni smo zbog titule

E. Škorić

Visokom pobjedom nad Olimpikom (6:0) Sarajevo je stiglo do treće vezane titule u kadetskoj Premijer ligi BiH.

Bordo mladići su kolo prije kraja osigurali titulu i to razbijanjem Olimpika, a jedan od ključnih igrača, Rijad Sadiku, izrazio je veliko zadovoljstvo što je dio ove talentovane generaacije.

"Treća titula Sarajeva u nizu i to nešto govori. To je samo odraz zdravg rada i dobrog selektiranja. Uostalom, važno je napomenuti da Sarajevo ima dobre trenere, ali i jaku konkurenciju", rekao je Sadiku za SportSport.ba, pa je dodao:

"Odigrali smo dobru sezonu. Imali smo uspona i padova, ali uspjeli smo zadržati kontinuitet i zasluženo smo prvaci".

Sarajevo je bilo drugoplasirano dva kola prije kraja, ali kiks Željezničara protiv Olimpika otvorio je vrata bordo momcima do titule.

"To je jedna od mnogih utakmica koja je prelomila. Na malim utakmicama se lomi prvenstvo. I mi smo se poskliznuli u Bijeljini, ali srećom na kraju smo ipak prvaci i to je najvažnije. Ovo je veliki uspjeh ove generacije", ističe kadetski bh. reprezentativac.

"Očekujem da napredujem i da dobijem šansu u prvom timu. Moja ambicija i moj san je da jednog dana zaigram u prvom timu Sarajeva i težim tome u budućnosti", zaključio je Sadiku u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi