Sadiku priključen prvom timu, Musemić preuzima Sarajevo?

Saznaje SportSport.ba

Sadiku priključen prvom timu, Musemić preuzima Sarajevo?

E. Čaušević

Fudbalski klub Sarajevo prolazi kroz veoma turbulentan period, a čelnici kluba jučer su saopštili da Senad Repuh više nije trener ove ekipe iako je tek prije nekoliko sedmica stigao na mjesto šefa stručnog štaba.

Sarajevo je u prvih pet kola Premijer lige BiH upisalo samo jednu pobjedu, a zanimljivo je da bordo tim nije uspio osvojiti niti jedan bod na domaćem terenu u tri utakmice Premijer lige. Nakon poraza u vječitom derbiju od Željezničara čelni ljudi s Koševa odlučili su se zahvaliti na saradnji Senadu Repuhu koji je prije svega nekoliko sedmica na ovom mjestu zamijenio Mehmeda Janjoša.

Prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli čelnici Sarajeva su dogovorili gotovo sve sa Husrefom Musemićem koji će se nakon nekoliko godina ponovo vratiti na Koševo. Ova saradnja mogla bi se ozvaničiti u narednih nekoliko dana.

Treba dodati da je kandidat za trenersko mjesto Sarajeva bio i njemački stručnjak Thomas Brdarić, no sve je izvjesnije da ovaj nekadašnji reprezentativac Njemačke neće sjesti na užarenu bordo klupu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored ove informacije za navijače bordo kluba dolazi i jedna koju će sasvim sigurno sa velikim odobravanjem prihvatiti. Naime, kako saznaje SportSport.ba prvom timu priključen je i jedan od najtalentovanijih bh. igrača Rijad Sadiku.

Nekadašnji kapiten kadetske reprezentacije, na kojeg su oko bacile i neke inostrane ekipe, odradio je već dva treninga sa prvom ekipom i novom šefu struke će biti na raspolaganju. A, s obzirom da odbrana Sarajeva nije na visokom nivou ne bi čudilo da Sadiku već u Banja Luci protiv ekipe Borca dobije određenu minutažu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi